رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور در خصوص شیوع بیماری ایدز در کشور و سرعت انتشار آن هشدار داد.
سید حسن موسوی چلک با بیان اینکه در ایران حساسیت های ویژه ای در خصوص بیماری ایدز (HIV) وجود دارد تاکید کرد: این بیماری از راههای مختلفی منتقل می شود و مهمترین آن استفاده از سرنگ آلوده و برقراری روابط جنسی محافظت نشده است.
این آسیب شناس گفت: از سال ۶۵ تاکنون با رشد بیماری ایدز در کشور مواجه بوده ایم و در این بین بیشترین فراوانی مربوط به تزریق با سرنگ های آلوده است. بنابراین عامل رابطه جنسی محافظت نشده در درجه دوم اهمیت قرار می گیرد.
او گفت: با وجود آنکه توانسته اند در حوزه ابتلا به ایدز از طریق سرنگ آلوده اقدامات خوبی را انجام دهند اما متاسفانه در خصوص انتقال از طریق روابط جنسی نمی توان از روش های مشابه استفاده کرد؛ این درحالی است که آنچه در سال های گذشته سبب نگرانی مسئولان در خصوص انتشار بیماری ایدز در کشور شده سرعت انتقال ایدز از طریق روابط جنسی محافظت نشده بوده که بسیار بالاتر از انتقال این بیماری با سرنگ آلوده است.
سرعت شیوع ایدز در بین زنان ایرانی
موسوی چلک گفت: «بررسی ها نشان می دهد که سن ابتلاء به ایدز در کشور در حال کاهش است و از طرفی شیوع این بیماری در بین زنان سرعت گرفته است. این در حالی است که پیشتر ایدز در ایران بیماری مردانه محسوب می شد چون بیشتر مردان به اعتیاد و روابط جنسی حفاظت نشده گرایش داشتند».
“طبق آخرین آمار ارئه شده بیش از ۳۰ هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند” موسوی چلک با بیان این مطلب یادآور شد: « این آمار را باید با ضریب حداقلی ۴ سنجید و به همین علت می توان گفت که آمار مبتلایان به ایدز در کشور به ۱۲۰ هزار نفر می رسد. باید قبول کرد که این آمار بسیار بالایی محسوب می شود؛ به ویژه اینکه برای این بیماری درمانی هم وجود ندارد و بنابراین افراد درگیر با آن مشکلات بسیاری دارند».
۶۷ درصد از افراد مبتلا به ایدز معتاد هستند
او گفت: «بر اساس آماری که بین سال های ۶۵ تا ۹۳ ارائه شده است،۶۷ درصد از افراد مبتلا به ایدز معتاد هستند. در این بین هر چند گفته می شود که انتقال ایدز از طریق روابط جنسی کاهش یافته اما بر اساس آماری که در سال های ۹۱ تا ۹۳ ارائه شده، روند ابتلاء به ایدز از طریق روابط جنسی در میان کسانی که در آن سال شناسایی شده اند، افزایشی بوده است.
به گفته این آسیب شناس ۱۸ درصد از افرادی که به ایدز مبتلا می شوند از طریق روابط جنسی بیمار شده اند و این موضوع در کودکان کار و خیابان هم مستثنی نیست. چراکه خیابان محیط امنی برای این کودکان نیست و به دو طریق ذکر شده یعنی سرنگ آلوده و روابط جنسی این کودکان مبتلا می شوند.
به باور او مهمترین راه پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری ایدز، آموزش همگانی است. او تاکید کرد که در آموزش ها نباید هیچ محدودیتی وجود داشته باشد و در تمامی مقاطع تحصیلی به ویژه در دانشگاهها باید راجع به این بیماری و راههای انتقال آن به جوانان و دیگر اقشار جامعه اطلاع رسانی شود.